Identiteit en Seksualiteit past niet in vakjes

Ik ben zeker geen fan, maar Conner Rousseau maakte wel twee belangrijke punten.

1. Het is niet omdat ‘het’ vandaag ‘aanvaard’ is dat het daarom ook makkelijk is. Je identiteit en seksualiteit verkennen is in deze superdiverse tijden vaak een zoektocht, soms ook een kwelling … soms van jaren. 

2. Waarom mensen in hokjes plaatsen en etiketten opkleven? Dit werkt alleen maar vooroordelen in de hand en zorgt voor een tunnelvisie. Een mens is veel meer dan enkel zijn seksualiteit. We zijn allemaal mensen die hun sensualiteit en seksualiteit verkennen en dat past niet altijd in vakjes. Je kan beiden ook in verschillende vormen bij verschillende mensen vinden. En trouwens die vakjes kunnen ook veranderen doorheen je levenspad. Een mens is in de eerste plaats mens! Geen homo, hetero, dakloze, verslaafde, illegaal, asielzoeker … nee MENS! Wie dit niet erkend moet zijn eigen menselijkheid eens dringend in vraag stellen.

Onze blik op wat seksualiteit juist is, is zo vernauwd. Ik ben ervan overtuigd dat seksualiteit het pad is dat ons het dichts bij het Goddelijke Mysterie kan brengen.

Dus laten we elkaar vrij laten om onze identiteit en seksualiteit te verkennen met respect en een open geest. Jammer dat de @vrtnws hier totaal aan voorbij gaat! 


Plaats een reactie